Forest of Gotham

0
Share Button

Na krovu zgrade kojoj je sjaj  Manhattana sa svijetlima Empire state buildinga, tek udaljena kulisa obećanja nekog boljeg života, pred objektiv fotoaparata stala je mlada njujorška umjetnica i alternativni fotomodel Forest.

I njen sam nadimak Forest of Gotham, dovoljno govori o cijeloj metafori koju smo željeli opisati. Okuženi jednoličnim betonskim blokovima, Forest (šuma) predstavlja svojevrstan otpor duha prirode koji čak i unutar betonske džungle i dalje nosimo u sebi. Makar on bio vidljivo umjetan i baš na silu stvoren. Odjevena u zelenkasti latex na vrućem betonskom krovu metropole, pokušava biti snažan kontrast prirode,  iako onoliko beznadno koliko i plastična božićna jelka pokušava biti simbol prirode u nekom stanu unutar – upravo tih betonskih blokova.

Koliko god sumoran može biti „socrealistički pejzaž“ Brookylinskog krajolika kojeg su životopisno i s ljubavlju opisivali mnogi umjetnici od Jima Jamusha , Sergia Leonea do muzičara poput Lou Reeda, Iggy Popa i glazbenih skupina među kojima su i  Beasty Boys i naravno Type 0 Negative, upravo Forest sa svim naznakama zelenila, tinjajuća je iskra nade američkog sna.

Prekrasna latino djevojka, Forest of Gotham, američka je umjetnica porijeklom iz Puerto Rica, koja živi u New Yorku. Donedavno poznata i vrlo cijenjena kao alternativni fotomodel, danas kreira i uspješno prodaje svoje umjetničke radove bazirane na utjecaju black metala, visoke mode, ali i američke pop kulture stripova i video igara.
Najdraži motivi su joj slojevite trodimenzionalne slike s elementima kostura i lubanja, a njezine radove možete pronaći i na adresi: www.facebook.com/forestofgothamartwork  i naravno upišete li u Instagramu  =forestofgotham.

About author

No comments

Preporučujemo:

Modni Advent Oktogon

I ove godine Zagreb oduševljava kako turiste tako i Zagrepčane svojom Adventskom ponudom, međutim u samom srcu bijelog zagrebačkog adventa kulturno-modna je oaza s prostranim ...