FOTOSAJAM 2016. | DominionArt

FOTOSAJAM 2016.

0
Share Button

U dvorani zagrebačkog Hypo centra održao se još jedan tradicionalni foto sajam.


Pogledajte atmosferu i ugođaj s Fotosajma 2016 .


Iako ga tek uz prenaglašeni entuzijazam i tepanje možemo nazvati „hrvatskom Photokinom“, zagrebački Fotosajam iz godine u godinu ostaje gotovo jedino veće okupljalište, kako relevantnih zastupnika fotografskih brendova tako i fotografa i zaljubljenika u fotografiju.

FOTOSAJAM 2016.

FOTOSAJAM 2016.

Mnogim zastupnicima poznatih fotografskih marki i trgovinama fotografskom opremom, upravo je ovo jedinstveno mjesto za pokazati svoje proizvode i novitete. Naročito uzmemo li u obzir nesklonost globalnog tržišta Hrvatskoj, koja, iako  je pripadnica europske Unije i dalje predstavlja minorno tržište s građanima mizerne platežne moći. Naročito ukoliko se usporedimo s ostatkom zapadno europskih zemalja.
Stoga smo ekonomsko – strateški i dalje tek je usputna članica zastupnika određenih brandova smještenih u relevantnijim europskim metropolama.

Nedostatak medija koji prate fotografske novitete, kao i smanjeno financiranje oglašavanja, fotografiju je bacilo daleko iza interesa javnosti, pa čak i oni rijetki tiskani časopisi i Internet portali koji se još uvijek donekle bave tim segmentom potrošačke elektronike, više svoje interese okreću ka globalnoj populaciji uz svestranije zanimanjem za najezdu sve sposobnijih  pametnih telefona, ignorirajući pritom opadajući udio pravih fotografskih zaljubljenika i entuzijasta.

FOTOSAJAM 2016.

FOTOSAJAM 2016.

Stoga je ovaj zagrebački fotografski sajam, koji se već tradicionalno održava neposredno nakon globalno slavnije Photokine – jedinstvena prilika svim domaćim foto zaljubljenicima za razgledavanje i isprobavanje novih fotoaparata, fotografske opremu ali i razmjenu vrijednih iskustva.

FOTOSAJAM 2016.

FOTOSAJAM 2016.

Osim digitalnih noviteta, posjetitelji su mogli razgledati i kupiti sa štandova s albumima, knjigama, časopisima, ali i još uvijek relevantnim i zanimljivim analognim fotoaparatima i fotografskom opremom za koju interes još uvijek ne jenjava.

FOTOSAJAM 2016.

FOTOSAJAM 2016.

Kao i prošlih godina, tako su i ovaj put svi posjetitelji dobili vrijedan katalog – Vodič za kupnju, koji osim savjeta sadrži i kupone za ostvarenje popusta u određenim trgovinama fotografskom opremom.

FOTOSAJAM 2016.

FOTOSAJAM 2016.

Osim toga i tijekom sajma, izlagači su osigurali i specijalne sajamske cijene ponuđenih proizvoda.
Posjetitelji su također mogli sudjelovati i prisustvovati u fotografskim radionicama, a održana su i fotografska predavanja ;

– Wildlife & Macro fotografija
(Petar Sabol (HR DI Ambassador):

– Extreme sport and adventure photography and videography

– Zanimanje fotoreporter
(Neja Markičević i Boris Kovačev  (CROPIX – Hanza medija d.o.o.) – Zanimanje fotoreporter

– Google Street View projekt
(Diego Martiničić – 360 fotografija i Josip Posavec)

FOTOSAJAM 2016.

FOTOSAJAM 2016.

Na sajmu smo između ostalih zatekli:  Canon i Anigota.hr, Bratulić uz FujiFilm i Leica, Sony, Nikon i Yellow Store, Praxis, Neo Orbis, Canosa, Prizma, Epson, Digital Foto –DFM,  Foto Svijet, Fotomačak …

 


studio_editorial

Share Button

About author

No comments

Preporučujemo:

Sanja RedCat – Brzinski photo shooting

Pogledaj me 5 puta, naziv je izložbe polaznike škole fotografije „Fotonaut“. Jedna od autorice je i Sanja RedCat Baljkas, koju vam predstavljamo uz njene fotografije ...