INFOgamer 2016.

0
Share Button

Ovogodišnji InfoGamer ponudio je ponovo onaj željeni ugođaj koji svake godine iščekujemo još od slavnih dana Info sajma.

 

VIDEO: Dio atmosfere s prvog dana INFOGAMER-a 2016.


Uz vrlo posječen, ali svake godine malo više depresivan Interliber, nakrcan vrištećim reklamama o očajničkim popustima nakladnika i do  90 posto, ovogodišnji InfoGamer odlučio se ponovo pokazati dominantnim u svom svojem najboljem svijetlu.
Iako možda i ne onako raskošno koliko starija gejmerska publika – barem misli  da se sjeća.
Ali svakako daleko iznad otužnog prosjeka na kojem smo svjedočili u prošlom desetljeću, kada se nekada ugledan informatički sajam pretvorio tek u samoparodijsku izložbu megalomanske perverzije duomonopolnih mobilnih operatera i nestao u gorkom zaboravu.

Na sreću REBOOT nas i ovu godinu izvlači iz depresije i približava svijetu, više od ijedne Hrvatske manifestacije. Kao u ona zlatna nostalgična doba Zagrebačkog Velesajma.
Šteta što se i mi kao i ovaj sajam nalazimo i događamo u zemlji koja niti za njega, niti za nas ne vidi nikakav pravi interes.

infogamer2016-1-of-8

Na prostoru od čak tri velesajamska središnja paviljona, ovogodišnji REBOOT InfoGamer uspio je smjestiti i okupiti sve ljubitelje najrazličitijih igara.
Tako je dio jednog paviljona pripao čak i bord game i fantasy ljubiteljima. Kako sa štandovima na kojima se mogu kupiti razne igre i figurice, tako i sa stolovima za kartaške, strateške i board igre, a svakodnevno se možete zamaskirati i okušati u LARP igrama!

Na središnjem paviljonu, osim natjecateljskih površna i tribina, ponovno nas je ugodno nas iznenadio nemali broj domaćih developerskih  studija, koje ponovo predvodi prostor Machina game design škole.
Stvarno se osjećamo ponosno vidjeti domaće i inozemne male indie izdavače. Njh čak 30, prestaviti će svoje nove igre i projekte.  Zamijetili smo i one već etablirane daleko van granica Lijepe naše, poput Pandora studija i njihove gejmerskog ogranka Gamepires uz odličan Gas Guzzlers Extreme .

infogamer2016-4-of-8

Naravno domaći legendarni CroTeam ponudio nam je najbolju inačicu svog Serious Sama  i to u okruženju „virtualne stvarnosti“.

Dakle, sada i uz VR naočale možete rešetati po čudovištima i vikati na njih: „Aaaaaaaaaaaaaa yourself!

Naravno, kao i svake godine između računalnih noviteta i na sajmu se smjeste i retro gejmeri. Stoga nakon super brzih pucačina s impresivnim fps i uz mogućnosti virtualne i proširene stvarnosti, nemojte propustiti, barem na brzinu razgledati i retro računalne izloške.  Moći čete odigrati legendarni PONG, Packmana ali i vidjeti impozantnu zbirku pionirskih kućnih konzola i računala koju krase imena poput: Atari, Orao, Comodore 64, Amiga 1200, Spectrum…itd
I tada još više cijeniti dosege današnjih tehnoloških čudesa.

Prvi paviljon u vlastitom mraku pripao je računalnim igrama. Posvećen svim trenutno aktualnim naslovima koje je moguće vidjeti ali i isprobati, te se proigrati na licu mjesta, bilo na PC računalima, PS4 konzolama pa i već pomalo zanemarenim tablet – računalima.

infogamer2016-6-of-8

Naslovi koji okupiraju Gejemere i koji se mogu vidjeti i isprobati u prezentacijama su između ostalih i: Activision-ovi: Call of Duty Infinite Warfare i Skylanders Imaginators. Blizzard-ov Overwatch i to u timovima 6 protiv 6.
Svoje igre će također predstaviti i SEGA, KONAMI, STARBGREZZE STUDIOS uz  prezentaciju igara RAID: World War II  i Virtual Reality igru John Wick chronicles uz turnire u videoigri Payday 2 s dnevnim fondom nagrada od po 10 000 $.

I dok Samsung predstavlja svoje monitore,  SONY prezentira najnoviju konzolu PlayStation 4 Pro na 4K ekranima i uređajima za prividnu stvarnost. VR je dakle definitivna top tema ove godine.

infogamer2016-5-of-8
Nadamo se da ste upravo pogledali i naš informativni video na kojem smo pokušali zabilježiti dio atmosfere.  Na vama je sadauputiti se ka Zagrebačkom Velesajmu i do 13. studenog možete pogledati i isprobati mnoštvo svježih igara, ali se i prijaviti  za brojne turnire. Možda se vratite kući i s pokojom vrijednom nagradom iz svakodnevnih  nagradnih „giveawaya“ i u svakom slučaju- uživajte!

Za dodatne informacije : http://www.rebootinfogamer.hr


 

studio_editorial

Share Button

About author

No comments

Preporučujemo:

Modni vremeplov

U ovom modnom editorijalu vodimo vas kroz neobuzdanu raskoš mode na samom pragu turbulentnih povijesnih zbivanja. Naš novi editorial, svojevrsni je modni vremeplov nastao iz ...