MAX AND IGGOR CAVALERA – RETURN TO ROOTS

0
Share Button

Max i Iggor Cavalera, osnivači Sepulture odsvirali su u rasprodanoj Tvornici neke od svojih najpopularnijih pjesama bazirane oko albuma „Roots“, dva desetljeća nakon njegova nastanka i konačnog razilaženja braće iz svoga originalnog banda.

U čistoj suprotnost od opako napornog i nimalo pohvalnog iskustva, u kojem smo prije godinu dana ugostili Soulfly, Max Cavalera nam se ovog puta na pozornicu zagrebačke Tvornice Kulture vratio u društvu svog brata Iggora.

Dozvolili smo si, baš kao u trenutnoj sezonu South Parka, konzumirati malo „member berriesa“ i nostalgično se prisjetiti devedesetih godina prošlog nam stoljeća i snažnog imena benda SEPULTURA , te što su nam kao band tada značili.

„Member Sepultura with Cavalera brothers together?! Member the music of the nineties?!“

U redu, LED bazirana rasvjeta je grozna, izbor boja je više nalikovao Barbie koncertu nego legendama metala. Zvuk je do kraja dvorane bio katastrofalno loš. Kao da staru Sepulturu slušate na kazetofonu u autu parkiranom u susjedovoj garaži.

Ali ništa od toga nije spriječilo navodno rasprodanu Tvornicu, prepunu fanova nekadašnje Sepulture u uživanju u istinskom trudu dvoje Brazilaca hrvatskih korijena.

MAX AND IGGOR CAVALERA, Tvornica 12.11.2016. –photo by Deyan Barc – www.dominionart.com

Dok je Iggor doslovno rasturao svoje bubnjeve, Max se iz sve snage trudio u nakani da prisan kontakt s publikom nimalo ne izgubi na svoj svojoj snazi tijekom cijelog koncerta.
Pa iako su oni na balkonu sa suprotne strane dvorane povremeno mogli razumjeti tek riječi : „Jump! Jump!“

Unatoč zvuku koji je donekle bio dobar tek u neposrednoj blizini pozornice, združena braća Cavalera, odsvirali su nam evergrinske stvari s njihova albuma Roots. Iako se u bis djelu mogla čuti čak i obrada kultne motorheadove “Ace of Spade”, ipak smo ostali zakinuti za neke od željenih pjesama s ranijih albuma koji su i vinuli Sepulturu u top postavu svjetskog metal zvuka.
Barem dok razmjerice među braćom nisu upokojile Sepulturu, barem onakvu uz kakvu smo odrastali i kakvu smo voljeli…

Prizore s ugođajem s koncerta provjerite unutar naše galerije:


MAX AND IGGOR CAVALERA
RETURN TO ROOTS

Boogaloo, Zagreb

Photo: Deyan Baric

band2nd

Share Button

About author

No comments

Preporučujemo:

(Looking For) The Heart Of Saturday Night

Uz snove o savršenoj subotnjoj večeri transformirali smo želje i očekivanja u profinjenost i seksipil, što i nije bilo naročito teško uz moćnog saveznika elegancije ...