Modni Advent Oktogon

0
Share Button

I ove godine Zagreb oduševljava kako turiste tako i Zagrepčane svojom Adventskom ponudom, međutim u samom srcu bijelog zagrebačkog adventa kulturno-modna je oaza s prostranim crvenim tepihom!

Ovoga puta, zagrebački je Advent nadmašio sva očekivanja. Svjetlost lampica prostire se od klizališta na Tomislavcu preko idile Zrinjevca. Sve do Trga bana Jelačića i Europskog trga, te Martićeve ulice na jednu stranu, pa uzduž tunela pod gričom i Tomićevom ulicom uz Uspinjaču, nastavlja se sjaj lampica na Gornji grad kroz promenadu na Štrosu i koncerte uz Klovićeve Dvore.

Međutim uz pozamašnu količinu copy/paste mirisa kuhanog vina pomiješanog s mirisima kobasa i odstajalog ulja fritula pronašli smo pravu malu alternativu.

Oktogonski Modni advent

Uz ulaz s Ilice s jedne strane i Cvjetni trg na drugoj strani gotovo zaboravljena žila kucavica između dva najomiljenija zagrebačka trga, uglavnom je služila kao uspavana prečica.

Međutim zahvaljujući, poduzetnim organizatoricama među kojima su dizajnerica Đurđica Vorkapić (Hippy Garden), Nives Polovina Barun i Sanja Drakulić, Zagrebački oktogon ne samo da je postao alternativa mirisu kobasa i fritula, već smo dobili pravu oazu kulture i mode u srcu Zagreba.

Ovo je prvi modni Advent u cijeloj Europi, a zagrebački Oktogon s prostranim crvenim tepihom udahnuo je cijelom doživljaju Adventa i onaj prijeko potreban dašak glamura.

Do sada prilično uspavani Oktogon, preobražen je u živahnu modnu ulicu u kojoj 12 najpoznatijih hrvatskih dizajnera predstavlja svoje kreacije.

Kako moda uvijek ide ruku pod ruku s kulturom, u večernjim satima dočekali su nas performansi i glazba poznatih zagrebačkih D.J-a ali i besplatni koncerti na kojima smo pjevušili s Marka Tolju guštali uz Mangroowe uživali uz Stanka Kovačića na  čelu, podijelili intimnu atmosferu sevdaha uz Zrinku Posavec, energično čagali uz Bang Bang band i uživali u predivnom glasu Nine Kraljić.

Kako muvig kroz Oktogon nikada ne prestaje, poslušali smo priče i iskustva naših poduzetnica uz Bussiness caffe, ali i Oktogonom prošetali i kućne ljubimce u Dog friendly subotu.

Više dojmova o najzagrebačkijem kutku Zagreba, možete pregledati i našoj galeriji i baciti pogled na video, a u narednim danima i uživati i u feelingu Zagreba kao „malog Beča“ uz Strauss večeri!


Share Button

About author

No comments

Preporučujemo: