Obljetnica Crvenih Koralja u Lisinskom

0
Share Button

Nostalgično, ali svečano, razigrano i rasplesano, stariji su Zagrepčani obilježili 55. obljetnicu stvaranja začetnika domaće rock glazbe.

Već dan nakon Laibacha uz Simfonijskim orkestrom RTV Slovenije, pozornicu velike dvorane Lisinskog okupirale su potpuno drugačije, ovaj puta lokalne legende.
Dvorana se tom prilikom ispunila publikom, uvelike starijom od one koja je došla podržati gromoglasnost Laibacha.

Prigoda je bila proslava 55. godišnjice djelovanja Boris Babarović- Barba kao frontmena legendarnih Crvenih Koralja.  Benda koji je šezdesetih doslovno donio Rock and roll na naše prostore.

LEGENDE ŽIVE
BORIS BABAROVIĆ ex CRVENI KORALJI, 55 GODINA S PRIJATELJIMA

Uvijek elegantna Mirna Berend uz vječnog Olivera Mlakara, uz par šala, duhovitih starijoj generaciji, najavila članove nekadašnjih Crvenih koralja. Ali i brojne prijatelje koji su surađivali s njima, koji su se smjestili oko stola na rubu pozornice.

Kao pokrovitelj koncerta na pozornici se pojavio i gradonačelnik Milan Bandić. Gospodin Bandić je, na sreću, ovaj puta ipak, ne samo zanemario uobičajene predizborne govore, već nas je kao pravi „Zagrepčanec“ doslovno oduševio s par crtica iz p.r. najave koncerta.

Tako nas je tako posjetio kako su  Boris Babarović i Miro Lukačić koji, nažalost, više nije među nama, u Crvenim koraljima bili ono što su bili Mick Jagger i Keith Richards u THE ROLLING STONES-ima.

A Ploča koju su Koralji izdali već tako davne 1964. godine s pjesmom “Rekla si: volimo se”, ne samo da je postala instant hit, već je i prodana u 100 tisuća primjeraka. A, možemo li se zapitati dali je tada bilo toliko svih gramofona u cijeloj zemlji? –uspješno je citirao gradonačelnik Bandić.

U znak zahvale na pokroviteljstvu, gradonačelniku je uručena i umjetnička slika – fontane.

Kako Bandić ipak nije zvijezda ove večeri, odlučila je pokazati i izaslanica iz Croatia Records-a, nakladničke kuće koja se u eri digitalizacije ipak sjetila na kome počivaju njihovi temelji, te da glazba u Hrvatskoj nisu samo Thompson i Severina iz njihova izloga.

Prikladno su stoga Babaroviću uručili Posebno priznanje povodom 55 godina uspješne karijere.
Iako se u fojeu, na „štandu“ Croatia recordsa, od pola stoljeća karijere, mogao kupiti tek i samo jedan jednini CD Crvenih Koralja.
I to onaj koji nisu izdali Koralji, odnosno kompilacija – The Ultimate Collection.

Uz legendarne pjesme Crvenih koralja uz vokal i nastup Borisa Babarovića, kao posebni gosti nastupili su i kao jedni od organizatora i VIS BOHEMI i Srđan Jug, a tijekom večeri pridružili su im se i Hrvatski Broadway Ansambl, Irma Dragičević, Arsen Ereš TRIO, Filip Gjud & the band, Vedran Božić, Zdenka Kovačiček, Vlado Kalember i Ana Rucner.

Sve u svemu, bila je te odlična večer za sve pionirske ljubitelje rocka.
Starije Zagrepčane koji su uživali u svojoj glazbi i zajedno s izvođačima na pozornici živo pjevušili, pa i zaplesali uz odabrane pjesme iz bogatog opusa Crvenih Koralja.

Pjesme koje su nadahnule mnoge buduće rock generacije i postavile temelje domaće rock glazbe.LEGENDE ŽIVE
BORIS BABAROVIĆ ex CRVENI KORALJI, 55 GODINA S PRIJATELJIMA
10. 05. 2017. Koncertna dvorana Vatrloslava Lisinskog, Zagreb

Photo by Deyan Barić @ DominionArt studio


Treba li i vaš band kvalitetne fotografije, dizajn, web stranicu ili čak glazbeni spot?
Javite nam se!

band2nd

Share Button

About author

No comments

Preporučujemo: