Cigarettes After Seks

0
Share Button

Cigarettes After Seks ispunili su melankolijom, potpuno rasprodanu Tvornicu Kulture.

Iako je iza njih tek jedan album, koji uistinu obećavajuće zvuči na You Tubeu, melankolični dečki iz Brooklyna rasprodali su Veliki pogon u Tvornici.
Radi li se i zasluzi samog benda ili ogroman interes možemo zahvaliti poslovično odličnoj promociji agencije L.A.A. ostaje na mišljenju publike.
A publika se u ogromnoj većini sastojala uglavnom od pripadnica ljepšega spola.
I cure su očito dobro znale zašto dolaze.

Mada smo teško mogli razaznati mumljanje frontmena Grega Gonzaleza, prisutne djevojke u publici očito nisu imale takvih problem, što su pokazale i glasnim vriskovima.
Emocije su dolazile dakle uglavnom od strane publike, koja bi oduševljenjem i vriskom nagradila svaku pjesmu i pomalo iz sna trgnuli sam band.

U kontrastno mračnim uvjetima (možda dobrima za ugođaj melankolije, ali katastrofalnim za fotografiranje), pri početku koncerta dečki iz benda nisu na licima izmijenili niti jednu jedinu emociju.
Čak niti kada smo im u kratkim momentima pod sredstvom prigušene kontra rasvjete uopće i zamijetili lica. Osvijetljena na momente tek video projekcijom iza njih.

Radi se definitivno o najvećem koncertnom iznenađenju ove godine u Zagrebu, ali se ne osjećam dovoljno kompetentnim suditi o ugođaju koncerta.
Kako nisam dio oduševljenog dijela (ženske) publike, činilo mi se da su i suviše pospani za seks, a pušenje je u dvorani ionako zabranjeno.

Cigarettes After Sex  definitivno nisu došli pružiti rock spektakl.
Naprotiv, svojim androgenim glasom Gonzales je vjernoj publici vrlo dosljedno isporučio seansu prisnih ugođaja.
Kako na početku turneje po Aziji, tako i sada u Zagrebu, kao jednoj od stanica europskog dijela turneje.
Pa iako im većina pjesma nalikuju jedna na druge, publika je znala prepoznati svoje favorite.
Činilo se na momente u mračnoj intimnoj atmosferi, kako pjevanje ženskih glasova iz publike nadjačava ono koje se čuje iz zvučnika, poručujući frontmenu: “nothing’s gonna hurt you baby”…

Ukoliko ste mlada dama koja se ubraja u fanove banda, ostavljamo vam za kraj galeriju s par fotografija izvučenih iz mrklog mraka, svjetlosno zagušene dream-melankolije…
I svakako podijelite s nama svoje vlastite utiske!

 Cigarettes After Sex 
13. 06. 2017. Tvornica Kulture, Zagreb

Photo by Deyan Barić @ DominionArt studio


Treba li i vaš band kvalitetne fotografije, dizajn, web stranicu ili čak glazbeni spot?
Javite nam se!

band2nd

Share Button

About author

No comments

Preporučujemo:

Šezdesete u Hrvatskoj – Mit i stvarnost

Muzej za umjetnost i obrt, predstavio nam je iznimno zanimljivu, gotovo leksikonsku izložbu o intrigantnim, zanimljivim i neosporno prijelomnim šezdesetim godinama –prošloga stoljeća Bez obzira ...