Fotografsko druženje u dvorištu ateljea “Koprolčec”

0
Share Button

Uz umjetnost akta, zagrebački zaljubljenici u fotografiju sastali su se na trećem zagrebačkom druženju u dvorištu ateljea Koprolčec

U bezvremenskoj idili skrovitog zagrebačkog dvorišta, kao da smo zakoračili u jedan drugi davni svijet.
Iz gradske vreve i gužve centra Zagreba, ušli smo u dvorište fotografskog veterana Željka Koprolčeca, koji je evo, treću godinu za redom upriličio idilično fotografsko druženje.

Iako živimo u svijetu instant komunikacija, podjednako zarobljeni ali i zaluđeni društvenim mrežama, paradoksalno je kako je među umjetnicima, profesionalcima, ali i ljubiteljima fotografije nestaje stvarne komunikacije.

A kako je fotografija umjetnost podložna neprestanom i cjeloživotnom učenju, ali i sticanu novih iskustava i inspiracije, tako je u dvorištu svoga ateljea na Krešimirovu trgu, Željko Koprolčec odlučio je upriličiti fotografska i kulturna druženja.

Ovogodišnje fotografsko druženje, otvoreno za sve znatiželjne ljubitelje fotografije dobrano je popunilo skriveno zagrebačko dvorište.
Uz nazivnu temu akta, fotografi Tibor Arva, Stanko Abadžić i Željko Koprolčec održali su kratka predavanja uz video prezentaciju svojih fotografija. Vidjeli smo tri različita autorska pristupa istoj bezvremenskoj temi.

Nakon umjetnosti bilježenja ženske ljepote, Boris Krstinić predstavio nam je svoje fotografije rađene za National geographic kojima je zabilježio ljepote hrvatskih nacionalnih parkova, a predstavljen je i pilot film fotografiranja Lonskog polja.

Ugodno večernje druženje, svojim izvedbama upriličile su i operne dive Dubravka Šeparović Mušović i Adela Golac Rilović, te Nina Kraljić i violinist Andrej Dojkić.

Zahvaljujemo Željku Koprolčecu koji nam je poklonio ugodno druženje i bar na trenutak oživio zaboravljeni dio zagrebačkog kulturnog života.Trebate li profesionalne fotografije ili video ?

Share Button

About author

No comments

Preporučujemo:

Hladno Pivo

Hladno pivo napunilo je potpuno malu dvoranu Doma Sportova i uz energičnu publiku odprašilo najveće hitove svojih prvih albuma… a to je tek prva večer… ...