The Cult

0
Share Button

Nostalgičan izlet u rock „ejtisa“ uz evergrin zvuk kultnog benda The Cult

 

The Cult su svoj nastup otvorili ziheraški sigurno uz davne hitove ‘Wild Flower‘ i ‘Rain‘. Međutim bilo je potrebno dovoljno vremena da se frontmen  Ian Astbury napokon probudi na pozornici i konačno, tek u drugom djelu koncerta i sinkronizira s publikom.

Sakriven iza debelih tamnih naočala, Ian je tek sjena onoga imiđa s kojim su mnogi, već sredovječni hodočasnici na ovaj koncert, odrastali.
Nije bilo teško niti primijetiti kako su glazba i općenito zvuk koncerta, za par stepenica kvalitetniji od Astburyeva pjevanja.

Dinamiku koncerta održavao je Duffy, odlično paradirajući gitarom, te neumorno, tijekom cijelog koncerta pružao publici onaj „filnig“ zbog kojega su i došli.

Konačno buđenje frontmena počelo se ipak događati uz stare hitove poput;  „Lil’ Devil“, „She Sells Sanctuary“,  „Fire Woman“  …što je publika znala i nagraditi.

Naravno, nismo mogli pobjeći niti od The Doorsa, pa je euforija uz pjesmu „Sweet Soul Sister“ bila začinjena i djelom s „LA Woman

Sasvim je opravdano pitanje kako nove generacije uopće doživljavaju band poput The Culta?
Pomalo paradoksalno, da su danas  u cvijetu mladosti, mogli bi biti etiketirani kao mješavina nekog sladunjavog emo-hypsteraja, namijenjenoga curicama i revnim feministkinjama poput benda „Cigarettes after Sex“.

Međutim, svima koji su odrastali u osamdesetima i devedesetima, dugokosi Ian, uz image indijanskog plesa, pa čak i danas nezamislive marame i sladunjave balade i dalje su žestoki i neosporno zabavan rock.

Možda upravo zbog toga i nismo baš mogli vidjeti suviše ove mlađe publike na koncertu.
Šalata je bila ispunjena dakle „starijom ekipom“. Onom koja je bila sasvim zadovoljna jednim bisom uz “King Contrary Man” i “Love Removal Machine“.
Iako bi radije htjeli čuti Edie (Ciao Baby) – za kraj.
No sasvim dovoljno za publiku koja zadovoljna kreće doma nakon prvog bisa.

Ipak, sutra je novi radni dan.

Ne, ovo nije bio energičan koncert za pamćenje kakvom su svjedočili sudionici večeri prije; uz Prophets of Rage.
Ovo je bio tek ugodan izlet u nostalgiju.
Ian na pozornici, ali i većina okupljene publike- daleko su već odmakli od svojih najboljih dana mladosti.

Pa ipak, iako The Cult gledamo i dvadesetak godina prekasno, po drugi puta u Zagrebu, ugodan osjećaj euforije i zadovoljstva nije izostao.The Cult
27. 06. 2017. Šalata, Zagreb

Photo by Deyan Barić @ DominionArt studio


Treba li i vaš band kvalitetne fotografije, dizajn, web stranicu ili čak glazbeni spot?
Javite nam se!

band2nd

 

Trebate li profesionalne fotografije ili video ?

Share Button

About author

No comments

Preporučujemo:

Vlaho Bukovac – Pariško razdoblje

Otvorenje izložbe pariškog razdoblja Vlahe Bukovca, kao rodonačelnika hrvatskog modernog slikarstva U Galeriji Klovićevi Dvori, priređena je još jedna velika umjetnička poslastica, kojom nakon prošlogodišnje ...