Modni vremeplov

0
Share Button

U ovom modnom editorijalu vodimo vas kroz neobuzdanu raskoš mode na samom pragu turbulentnih povijesnih zbivanja.

Naš novi editorial, svojevrsni je modni vremeplov nastao iz kreacija  koje potpisuje dizajnerica i kostimografkinja Viktorija Kulonja.

Uz dokaz kako je moda bezvremenska i kako se neki momenti mogu u svojim varijacijama i detaljima uspješno implementirati i u 21. stoljeću, proveli smo našu prekrasnu modelicu Deniss Grgić kroz tri intenzivne povijesna epohe.

Razdoblja koja će označiti vrhunac kulture i hedonizma na samoj granici novih turbulentnih povijesnih zbivanja. Osim mode, vremenske epohe označava  i ljepota kose, a za čaroliju frizure kroz minula stoljeća, zaslužna je Silvana Zdelar.

 

Iz vremena od srednjeg vijeka preko baroka, visoka moda bila je jednako opčinjena kićenim detaljima i zlatnim odsjajem.
Prva haljina tako je u zlatnom vizualu sačinjena od dominantne 3D čipke. Nekada raskošna odora za kraljice ili dvorske dame, danas postaje iznimna vjenčanica i svečana haljina koja i dalje u onome tko ju nosi otkriva duh monarha uz kraljevsko držanje.

Boja haljine je „staro zlato“ i asocira nas na vrhunac moći francuske monarhije s kraja 18 stoljeća. Apsolutna vlast, vladari sunca i zlata sve do naglog i apsolutnog kraja monarhije, qu’ils mangent de la brioche


Iz jedne monarhije prebacujemo se u sljedeću, posljednju carsku monarhiju daleke i hladne rusije.
Kaput koji je inspirirala podjednako Ana Karenjina, hladne ruske zime, ali i ruski seksipil, te zagonetnom i tragična Anastasija Nikolajevna Romanova.

Ruski vremenski uvjeti i svijest plemstva pod velikim dojmom tadašnje francuske mode, sačinjavaju image ovog kaput s kraja 19 stoljeća.
Iako smo već mislima zakoračili u naredno stoljeće s enigmom oko mlade vojvotkinje „Nastje”, sam  kaput označava kraj jedne epohe. Ne samo modne već povijesne i društvene.

Pa ipak, bez stražnjeg bustela, bogat detaljima, prilagodljiv je i našem, sadašnjem dobu, daleko od sovjetske aristokracije.


Posljednja nas haljina odmah uvodi u flapper ugođaj.
Dvadesete godine prošlog stoljeća, označile su bunt žena za svoja prava i  ali i bunt mladih za sretnim i bezbrižnijim životom nakon strašnog i mukotrpnog, prvog velikog svjetskog rata.
Chicago, Berlin, Shanghai, London, Tokyo ili New York, bili su gradovi u kojima je buktio novi pokret slobode, umjetnosti i dekadencije. Godine prvih sloboda i izjednačavanja spolova, jazz glazbe, plesa, art decoa i optimizma… Sve dok sljedeće desetljeće ne vrati zbiljnost ponovo na mračnu stranu.


U dalekom odmaku od davnih povijesnih zbivanja, pokušali smo evocirati euforičnu dekadenciju pojedinih razdoblja uz raskoš detalja na odjeći Viktorije Kulonje.
Deniss nam je pomogla u savršenom usmjeravanju pažnje na nju, kroz studijske portrete minimalističke scenografije, snimljene u DominionArt studiju
Za fotografije je zaslužna i iznimna, danas gotovo futuristična fotografska oprema.

Za snimanje ovih fotografija koristili smo fotoaparat Fujifilm GFX 50S
50 megapikselni mirrorless aparat s srednjeformatnim senzorom kojeg nam je na test ustupila trgovina fotografskom opremom Br@tulić.
Detaljnu recenziju ovog iznimnog fotoaparata možete pročitati: ovdje!

Iako originalne fotografije s veličinom i do 8000 piksela prikazuju svaki i najmanji detalj teksture i tkanine, mi smo ipak fotografije morali smanjiti na veličinu podobnu za Internet preglednike.

Fotografije ovog iznimnog modnog editorijala, razgledajte u našoj galeriji :


Model: Deniss Grgić
Hair:  Silvana Zdelar
Design: –PanDorA’ s VicTory DeSigN
Photo:  Deyan Barić @ DominionArt
Trebate li profesionalne fotografije ili video ?


 

Share Button

About author

No comments

Preporučujemo:

Kornati – nautički raj

Nacionalni park Kornati, ili „nautički raj“ kako mu tepaju turističke brošure jedinstvena je vizualna čarolija prirode. Kornati, kao nacionalni park, prostiru se površinom od oko ...