The Kills!…. Yes Wow!

0
Share Button

Ukratko – Alison nije s ovog svijeta, Killsi su rasturili Tvornicu. Euforija!
Eto, nastavak u tekstu…

Točno u 10 sati navečer, nakon Dunje – Lovely Quinces, kao predgrupe, na pozornicu potpuno popunjene zagrebačke Tvornice kulture popeli su se The Kills.

Već prva pjesma pokazala nam je kakav koncert možemo očekivati.
Od početnih ritmova pjesme „Heart of a dog“, dočekali su nas stoičkim ritmovima punk-rock coolerski Jamie Hince praćen devastirajućim uraganom energije u vidu Alison Mosshart.
Neukrotiva snaga prirode koncentrirana u vitkoj raščupanoj plavuši, punih je sat i pol tutnjila pozornicom zagrebačke Tvornice.

The Kills je band koji smo već dugo željeli vidjeti napokon u našim krajevima. Njihova europska turneja bila je odlična prilika da ih LAA (Los Angeles Agency) – organizator zaslužan za gotovo sve “WOOW” koncerte u zadnje vrijeme u Hrvatskoj, napokon namami i u naše krajeve.

The Kills  je dakle, jedan od onih bandova koji nastane kao čudna i gotovo slučajna suradnja dvoje glazbenika sa suprotnih strana svijeta.
Amerikanka s Floride, Alison Mosshart tijekom britanskog dijela turneje sa svojim bandom „Discount“ ostala je hipnotizirana zvukovima gitare Britanca Jamiea Hincea i melodijskom miksu između crnačkih blues glazbenik i punk rock snazi Velvet Undergrounda.
Alison je nastavila turneju, zapisujući svoje ideje, tekstove i glazbene inspiracije, kako bi se nakon turneje, s dva kofera pojavila na Jamievim vratima… i novi band je nastao.

Band koji se iz početnog indie- garage eksperimenta, uz međusobnu kemiju i neprestanu želju za usavršavanjem pretvorio u nezaustavljivu elementarnu silu eksplozivne karizme i jednostavnog sirovog cool elementa.
Killsi su band s magijom osvajanja već na prvo slušanje, a tome svjedoči i potpuna popunjenost zagrebačke Tvornice.
I to u samoj sredini ljetnog mjeseca rezerviranog uglavnom za odmore uz more.

Svojim tekstovima i glazbom, The Kills možda i nisu za široke mase i koncerte koji će napuniti velike sportske dvorane, ali su definitivno ugodno iznenađenje svoj literarnoj i alternativnoj publici.
Onoj koja će bez problema prepuniti svaki klupski prostor, gdje će Killsi briljirati uz prisnu kućnu atmosferu.

S koncerta je izostao čak i „photo pit“. Fotografirajte koliko želite i od kud želite, bila je misao vodilja, ali nama ne trebaju ograde i barijere između nas i fanova.
Neprestanim kontaktom s publikom Killsi su to i dokazali. „Thank you Croatia – it feels like home!“ –izjavila je u jednom trenutku i sama Alison.

Tijekom koncerta Jamie i Alison, pojačani uz klavijaturista i bubnjara, proveli su nas kroz sve svoje albume uzlazne karijere, na način gdje su dobro poznate starije uspješnice bile suptilno pozivane s pjesmama trenutno aktualnoga albuma  „Ash & Ice“.

Iako je s playliste izostala „The future starts slow“ koncert je doživio kulminaciju s središnjom „Doing It to Death“. Pjesmom koja je definitivno izazvala najduže ovacije publike, pa i suze na očima ushićene Alison prijemom u Zagrebu.
Finaly in Croatia“ – nadodao je Jamie i zaradio dodatnu galamu oduševljenja okupljenih fanova.

Nakon sat vremena čistog rock adrenalina, Alison nas je iznenadila bisom uz akustične izvedbe laganica „That Love“ i prekrasne „Last Goodbye“ da bi adrenalin ponovo podigle  „Siberian Nights“ i „M.e.x.i.c.o.“, a koncert je završila ikonična „No Wow“…

Iako su dvoranu tvornice činili uglavnom fanovi banda, nismo mogli biti sigurni što zapravo očekivati.
Naročito nakon osjetnog razočarenja zadnjim koncertima u Tvornici, koji su pak bili uvelike bombastično najavljivani u medijima.

No na sreću, čista euforija i sirova natprirodna snaga, Alison Mosshart, kako jedne od trenutno najimpresivnijih ženskih glazbenica, bila je čista suprotnost impotentnom nastupu frontmena banda Cigarettes After Seks.
Iako su oba banda ispunili tvornicu, za razliku od ovog prijašnjeg, nakon koncerta The Killsa, izašli smo prezadovoljni. Puni dobrih utisaka i euforije koja traje još i tijekom tipkanja ovoga teksta.

Ipak njihov rock and roll je žestok i iskren, ono to rade…well.. Doing It to Death!

A dio euforije i ugođaja s koncerta, svakako provjerite i u našoj fotogaleriji, za koju su zaslužni i svi oni ljubazni strpljivi fanovi koji su trpjeli fotografa ispred sebe, koji im je na momente krao pogled na odličan bend koji  rastura s pozornice:


The Kills
19. 08. 2017. Tvornica Kulture, Zagreb

Photo by Deyan Barić @ DominionArt studio


Treba li i vaš band kvalitetne fotografije, dizajn, web stranicu ili čak glazbeni spot?
Javite nam se!

band2nd

Trebate li profesionalne fotografije ili video ?

#thekills #alisonmosshart

Share Button

About author

No comments

Preporučujemo:

FUJI renesansa

U očima svih foto nostalgičara dugo očekivani kultni japanske fotografski brand uz tvrtku Br@tulić ponovno je prisutan na našem tržištu. Svaki početak je težak. Novi ...