Blade Runner – Raincoats

0
Share Button

Sanjaju li replikanti elektrizirane modne editoriale? Svakako! „More human than human“-naš je moto.

I prije nego vas u jednom od narednih članaka bombardiramo filozofijom filmova koji očigledno iz kultnog ZF klasika postaju „Blade Runner“ franšiza, dopustite da s vama podijelimo našu finalnu fascinaciju – kako ovim kultnim klasikom tako i „kontraverznim“ ali vizualno predivnim nastavkom.

Koliko god je bilo moguće, u zadanim smo vremenskim uvjetima odlučili spojiti vizualnu estetiku retro futurizma, s naznakama kiše, dima i neona, baš kao u distopiskoj viziji Ridleya Scotta.
Viziji koja nam se usjekla u sjećanje nevjerojatnom detaljnosti, toliko živog pogleda na svijet budućnosti.

Pa iako danas još uvijek nemamo leteće automobile, a nisu uobičajeni ni kišobrani sa svjetlećim neonskim drškama – prozirna kabanica kakvu nosi jedna od protagonistica originalnoga filma, bila je onaj finalni okidač koji nas je natjerao da s novim nastavkom u kinima, svoj fotografsko-modni projekt usmjerimo ka filmu koji je bio i ostao pop-kulturna inspiracija za mnoštvo kasnijih filmova.
Pa zašto onda ne i našeg modnog editorijala… ?

Već prvi pogled na kabanice modnog branda ZUZÙ izazvao je asocijacije na futurističku estetiku ovog znanstveno fantastičnog klasika. Stoga smo odlučili u kolektivnu i fotografsku memoriju pospremiti svoje viđenje Fashion verzije Blade Runnera, kako ti momenti ne bi bili izgubljeni …“poput suza na kiši“.

Uz kreativnu asistenciju koju potpisuje Rea Matas, pridružile su nam se Sanela Metović i Anamarija Šutić, od kojih je privlačne replikantice, odličnom šminkom i epskim frizurama oblikovala  Nikolina Zaninović Kokotović,  dajući im površinsku dozu nevinosti ali i iznenađujući sloj potencijalno opasnoga sexipila.

Nakon dijela studijskih fotografija u Dominionart studiju, homage novom filmu Blade Runner 2049 filmu, točnije inspirativnoj fotografiji Rogera Deakina, odlučili smo ostvariti uz zlatni sat zalaska Sunca i vodenu kulisu gradskih fontana stvoriti mješavinu utopisko-distopijskih ugođaja sutrašnjice,
što bi bilo nemoguće zabilježiti bez profesionalne podrške koju nam je pružio, Petar Krajačić Vilović kao asistent rasvjete.

Iz nas je još jedna avantura uspješnog modnog timskog rada, stoga se nadamo da ćete uživati u fotografijama u našoj galeriji, baš kao što smo mi uživali stvarajući ih…Raincoats: ZUZU brand
Raincoat designers:
 Iva Pemper, Marina Sedlić
Photo & design: 
Deyan Barić @ Dominionart.net
MUA & Hair: Nikolina Zaninović Kokotović
Models: Sanela Metović, Anamarija Šutić
Light assistant: 
Petar Krajačić Vilović
Creative assistant: 
Rea Matas


Trebate li profesionalne fotografije ili video ?

Share Button

About author

No comments

Preporučujemo:

Povratak Art Decoa Zagrebu

Gradska kavana na glavnom zagrebačkom trgu oduvijek je imala kultni status. Godinu dana nakon renovacije i redizajna – status kultnog zagrebačkog mjesta, uspješno je održan. ...