UK SUBS

0
Share Button

Punk fešta povodom 40. obljetnice uz britanske veterane UK. Subs

Zagrebački klub Boogaloo  ugostio je ponovno Londonske punk rock legende U.K. Subs.
Uz obilježavanje 40. obljetnice postojanja ovaj vremešni punk band predstavio je zagrebačkoj publici i svoj posljednji, 19. studijski album “Ziezo”, uz dva potpuno nova singla “Predator” i “The Beast”.

UK subs-i su kao bend započeli svoje djelovanje 1978. godine albumom C.I.D, te slove za predvodnike druge punk generacije uz Dead Kennedys, Anti Nowhere League, The Exploited, GBH, Discharge, Partisans

U.K. Subs su prvi bend koji je svirao iza tadašnje „željezne zavjese“, točnije u Poljskoj, zatim su obišli Sjevernu i Južnu Ameriku, Japan, Australiju, Europu, svirajući godišnje i do dvjestotinjak koncerata.

U Hrvatsku su prvi put stigli 1986. godine gdje su u kultnom zagrebačkom klubu „Kulušić“ odsvirali koncert za pamćenje. Nakon toga su nas obilazili svakih par godina i bili jedan od rijetkih bendova koji su se usudili doći za vrijeme rata i to nekoliko puta, pa tako i 1991…

Koncertni snimak iz zagrebačkog kluba „Jabuka“ iz 1993. g. objavljen je kao bonus CD na njihovom albumu „Normal Service Resumed“ iz 1994 . godine.

Na čelu sastava i dalje se nalazi Charlie Harper, koji i u 74. godini života nastavlja konstantnu turneju, služeći se motom “On Tour Forever” svirajući iz godine u godinu novim punk rock generacijama.

U ulozi predgrupa prije Britanaca, nastupiti dva domaća punk benda benda.
Lokalne legende Skretničari, veseli pankeri s repertoarom dogodovština s zagrebačkih ulica, i naravno Eksodus, punk band legendarnog zagrebačkog D.J. Tomija Phantasme,  koji na lokalnoj sceni djeluju od 1985. godine.

Dio ugođaja s koncerta možete provjeriti i u našoj galeriji :

 UK SUBS
04. 02. 2018. Boogaloo, Zagreb

Photo by Deyan Barić @ DominionArt studio


Treba li i vaš band kvalitetne fotografije, dizajn, web stranicu ili čak glazbeni spot?
Javite nam se!

band2nd

Share Button

About author

No comments

Preporučujemo:

Lady Insane!

Od nekud se mora i početi.  A mi seriju modnih editoriala počinjemo doslovno reprizom, ali jednog nam, vrlo dragog editoriala. Modnog editoriala kojim smo proslavili ...