Hladno Pivo

0
Share Button

Hladno pivo napunilo je potpuno malu dvoranu Doma Sportova i uz energičnu publiku odprašilo najveće hitove svojih prvih albuma… a to je tek prva večer…

Trideset godina djelovanja u glazbi, zaokružuje i predstavlja jedan impresivan staž. Impresivan, što više ukoliko se uzme u obzir kako se radi o glazbenoj skupini čiji se izričaj svodi na podosta marginaliziranu supkulturnu skupinu.

Impresivan itekako, kada shvatimo, da ono što je u korijenim bio PUNK band, danas bez problema puni dvorane i rasprodaje koncerte. Savršeni marginalci.

No ako vas, dva zaredom rasprodana koncerta čude, zasigurno onda ne poznajte Hladno pivo.

Ukoliko ih poznajete, kao što ih dobro poznaje publika koja je jučer potpuno ispunila malenu dvoranu, znate kako je potpuno očekivano da će Mile Kekin, sa svojim kvartovskim dečkima iz Gajnica, napraviti atmosferu za pamćenje.

U publici je doslovno prevladavala, ono što bi smo rekli, „starija publika“. S pozornice su prašili uglavnom najveće hitove sa prva četiri albuma benda, Džinovski, G.A.D., Desetka i Pobjeda koji su objavljeni u periodu od 1993. do 1999. godine.

A kako je gotovo cijela dvorana na momente pjevala zajedno s Kekinom, vrlo dobro se vidjelo da se radi o publici koja je uz te albume i – odrasla.

Nakon «Old School» večeri, fanove očekuje Best off, koncert s najboljim stvarima iz 30 godina bogate punk/rock karijere, a zatim dečki kreću i na globalniju turneju.

Za kraj. Čestitati ćemo dečkima na obljetnici i zahvaliti na tri desetljeća podrške, što su nam svojim britkim humorom, sarkazmom i ironijom, objasnili i opjevali mnoge situacije u ovoj parodijskoj sredinu u kojoj živimo.

Bez dlake na jeziku, društveno svjesni, glazbeno energični. Onako kako pravi PUNK band i treba biti, pa čak i kada ga optužuju za komercijalu.
A na nama je da se zamislimo, zašto zapravo njihove pjesme od početka karijere do danas, uspješno odolijevaju svakom zubu vremena.

Dio atmosfere s prvoga, «Old School» koncerta donosimo vam i u našoj galeriji :Treba li i vaš band kvalitetne fotografije, dizajn, web stranicu ili čak glazbeni spot?
Javite nam se!

band2nd 

Share Button

About author

No comments

Preporučujemo:

Stranger Things

Lavina oduševljenja oko serije Stranger Things  pokazuje našu žeđ za zabavnim ugođajem i pametnom pričom, koja nas ne podcjenjuje poput gomile drugih trenutno aktualnih remakeova ...