Festival svjetla Zagreb

0
Share Button

Kao euforičan poklon Zagrepčanima u zadnjim danima proljetne uvertire, Gornji grad oživljen je uz Festival svjetla.

Po uzoru na mnoge gradove i Zagreb je prihvatio tradiciju otvaranja turističke sezone uz festival koji svjetlosnim instalacijama, reflektorima, projektorima i laserima oživljuje uspavanu staru jezgru grada uz inovativnu čaroliju svjetla.

Festival svjetla, održava se dakle, već drugu godinu i bez imalo sumnje možemo reći kako su brojni Zagrepčani prigrlili vizualnu euforiju koju neobičan festival nudi.
Dokaz tome su i gomile fotografija na društvenim mrežama kojima gornjogradski šetači pokušavaju zabilježiti i podijeliti impresivne svjetlosne instalacije u večernjim satima.

Nažalost, festival traje tek 4 dana, pa iako je krenuo s lijepim vremenom, u finalu možda kiša pomalo obeshrabri brojne šetače.
Ali ukoliko kiše odustane u večernjim satima, još uvijek se mogu posjetiti brojna mjesta, jer instalacije se protežu od platoa ispred Galerije Klovićevih dvora, do Atrija galerije i nasuprotnih fasada, Strossmayerova šetališta, kroz Kulu Lotorščak pa do Parka Grič, ali i tunela pod Gričem.

Svjetlosni efekti dočekati će vas i u Opatičkoj ulici, Muzeju Grada Zagreba, Dubravkinom putu, pa sve do Tuškanca…

U galeriji ćemo vam prikazati tek par lokacija, a ukoliko stignete ostale posjetite i po mogućnosti i zabilježite sami 😉Share Button

About author

No comments

Preporučujemo:

Robert Gojević’s  Dracula

I fotoaparat je tek jedan od alata za stvaranje umjetnosti. Međutim ukoliko je taj alat i postupak star preko 150 godina, pred nama je ne ...