ZAGREB AUTO SHOW 2018

0
Share Button

Impresivno mnoštvo izlagača i izloženih vozila oživjelo je Zagrebački velesajam uz brojna popratna događanja

Zagreb Auto Show jedna je od rijetkih manifestacija kada Zagrebački Velesajam uistinu oživi i umjesto betonskog grada duhova počinje ispunjavati svoju zamišljenu funkciju, do te mjere da se osjećamo uistinu povezani s Europom i svijetom.
Baš kao u zlatno doba ovog izlagačkog prostora.

Ovaj pute tome osjećaju doprinosi čak 463 izlagača iz 34 zemlje koje svoja tehnološka dostignuća i novitete iz automobilske branše predstavljaju u čak 14 paviljona s oko 85 brandova raznih vozila.

Naravno, ono što nas čini globalno zanimljivima su i svojevrsne premijere.

Svoje ekskluzivne novitete predstavili su tako Škoda s Vision X, Peugeot s novim 508, Citroen s premijerno svježim C3 Aircross i novim Berlingom koji će na tržite stići tek na jesen.

Uzdahe su dakako mamili i luksuzni primjerci, te su se velike gužve zainteresiranih posjetitelja mogle vidjeti na štandovima Mazde, Lexusa, BMW, Mrcedesa , Audija…

Jedan od vidljivih trendova je svakako i električni pogon. Iako i dalje u logičnoj manjini, gotovo svaki relevantni brand prikazo je i svoj električni automobil.
Tako da možemo zaključiti kako hibridni Toyota Prius više nije tehnološka anomalija među gutaćima benzina kada im se u električnom stilu pridružuju vrlo atraktivni, ekološki osviješteni modeli poput  Nisan – Leaf, Volkswagenov e-Golf, pa čak i futurističko impresivan BMW i8.

Kako automobili nisu tek jedina vozila koja piljene pažnju, pristavljeni su brojni kamperi, egzotični bugiji, ali i mnoštvo mopeda i motocikala, kod kojih je također primjetan upliv električne energije.

Od ikonskih Harley Davidsona, do retro Triumpha i legendarnih Vespa i ljubitelji dva kotača moći će pronaći nešto za sebe. Čak i ako požele kombinirat vlastitu snagu i pedale s električnim pogonom.

Ono što nam je definitivno bilo najzanimljivije, domaći su proizvođači, koji se unatoč nesklonim prilikama trude da ne budemo samo trgovci, već i oni koji nešto stvaraju i proizvode.

Tako nam uz domaći Doking, nije uspio promaknuti i dopadljivi koncept romoilno-motornog debeljka „Električni buntovnik“.

No, ljubav na prvi pogled mnogim posjetiteljima bio je susret s električnim motociklom „Experiment“ čiji Retro-futuristički dolazi iz  radionice SentiMental Bikesa u vlasništvu Duška Ilijevića.
Experiment uskoro postaje dobavljiv kao serijski proizvod, s željom da bude priuštiv hrvatskim građanima iako za njime već postoji golemi interes van lijepe naše.

Dio ugođaja sa sajma koji traje do 15. travnja može pogledati i u našoj galeriji :
 

Share Button

About author

No comments

Preporučujemo:

Spomenik režima samome sebi

Na najvišem vrhu Petrove gore, nezaustavljivo propada spomenik, rad kipara Vojina Bakića. Bez nade za njegovu obnovu što on danas govori o nama, a što ...